Saturday, March 3, 2007

FØRSTE SKOLEUKE I DET NYE SEMESTERET

Nå er det søndag, vi har fri etter en lang skoleuke, og endelig tid til å fore dere blogg-junkies med nytt materiale. Det har vært spennende for mamma å skulle begynne på skolen, lange dager med forelesninger, og mating av Sunniva i pausene.
Pappa prøver å få lest litt innimellom slagene, det har gått ganske bra, man kom gjennom alt stoffet for første uke. Spennende greier med psykologi, selv om Sunniva kanskje ikke synes det...
Til ære for besteforeldre og andre fanatiske Sunniva-fans der hjemme, følger her en drøss med bilder av vår lille arving, nye bilder fra denne uken:








Håper denne dosen hjelper de mest ihuga supporterne til å holde ut enda en uke uten blogg-oppdateringer (på grunn av vår nye travle hverdag). Ellers prøver vi å få tid til litt andre ting også, for eksempel Settlers-spill, her sammen med Elisabeth, en av Jeanettes klassevenninner, og tidligere samboer i Simper Street:
Settlers-kjennere vil legge merke til at det ikke er det originale Settlers det er snakk om her, men utvidelsen Settlers Sjøfarer. Man tar utgangspunkt i øya fra original-spillet, og sper på med masse hav og små-øyer, som man skal bygge skipslei ut til for å bygge hus og veier der. Og i tillegg til den svarte røveren fra original-spillet, er det også med en sjørøver her! Som dere forstår: utrolig kjekt. Anne Lill og Odden, samt andre venner av oss hjemme, må bare forberede seg på at vi kommer til å utfordre dere i Settlers Sjøfarer når vi kommer hjem til Norge...
På lørdag reiste Jeanette og Sunniva sammen med noen av de andre i klassen til en dyrepark sør for Perth (Gunther ble hjemme og leste om psykiatriske lidelser, den kjipingen...)
Sunniva har jo, som tidligere fortalte på bloggen, truffet mange av dyrene i Australia, og alt de har å gjøre. Denne gangen tok hun en mer internasjonal vri:



Før noen ringer til barnevernet, må vi skynde oss å påpeke at det var et tjukt og godt glass mellom Sunniva og denne rakkeren:
Denne oversikten viser mange av de fuglene vi kan treffe på her i Australia, ikke minst rundt den mye omtalte Herdsman Lake. Blant annet er det ikke uvanlig at vi støter på ville papegøyer her...
Mange av de spesielle steinformasjonene som er å finne i dette landet, er også utstilt i dyreparken...
Og selvsagt hører det med litt finfin aboriginerkunst:
Neste helg blir det mer herfra, følg med og kos dere i vinterkulden:)

1 comment:

Foreldre/svigerforeldre på Tau said...

hei å hå!!
tusen takk for mange flotte bilder. ja, eg må tilstå at det har vore kjeisamt denne vegå å ikkje få någe nytt på bloggen, men som gode gamle a.l.kielland sa (eg trur det var han): "den som vente på någe godt, vente ikkje forgjeves". og jammen var det sant. for et herligt smil og uttryktsfullt lite fjes hu sunniva har. det er tydeligt å se at hu har sans for humor, men òg ein sterke vilje te å lera mye om "dyrå i australia" og alt omkring seg.
eg har hatt ei travel vega: fysst ein begravelse (ma'en te hu marion rett oppi ospeveien, hu med dalmatineren. han va 49 år - fæle greier!) så hadde eg et jyslå gildt selskap med triretters middag (me lige å eda godt), kvelden ittepå var eg i et annet gildt selskap (leseringen), og fredag kom kristoffer og litle- yngve på heljabesøk mens tone jobba. det går bare bra med de tri. de ser seg om itte hus, men det er så kriminelt dyrt at det er nesten bare någe å drømma om. ellers er de jo garanterte den andre halvdelen av foreldrene te tone sitt vertikalt delte hus, så de vil ikkje lida någe naud.
bortsett fra at eg ennå e ømme i håfta itte gardintrapp-stupet, står alt bra til her: det vårast, snø- og klosterklokkene lyse langs inngangen, og krokusane på gravå ska te å spretta ut. me var på honna tur opp der i dag. blåmeisene har begynt å krypa inn i buret i raunetreet. adle gode vår-tegn.
eg er glad at dokker har klart det bra med studier og barnapass. får håpa at det fortsette sånn.

han far kvile middag, og nå vil eg og ta meg ein lur eg òg.

mange k9b'er og klm'er fra mor/sviger- og farmor.