Sunday, August 5, 2007

SISTE SEMESTER ER I GANG...

Sunniva og Jeanette er kommet trygt frem til Perth igjen etter en flyreise som gikk mye bedre enn turen til Stavanger, og vi har gjort unna den første uka av vårt siste semester her nede. Her kommer noen glimt fra uka som har gått. Først flyreisen til Sunniva og Jeanette: Det er ikke småtteri, disse flyene som går fra Europa til det fjerne østen. Dette er flyet som tok jentene fra Frankfurt til Singapore (legg merke til mannen nederst på bildet, det sier litt om høyden på flyet)...
Sunniva fikk ikke sitte så mye i setet på denne måten selvsagt, men det funket bra når mamma skulle organisere håndbagasjen før flyturen begynte...
Så var øyeblikket kommet som pappa hadde ventet på i 5 uker: gjensyn på flyplassen i Perth. Men lille Sunniva kjente nok ikke igjen pappa med en gang. Det ble grining og ugreie da pappa ville holde henne. Ganske trett og sliten etter den lange reisen, ja...
Men det ble bedre da vi kom hjem til Pearson Street, kanskje Sunniva kjente seg igjen og husket pappa da, ikke vet jeg. Det var ihvertfall en stor opplevelse å få mate henne for første gang. Sist Sunniva var i Perth, var det fremdeles kun pupp som stod på menyen...
Mamma var rimelig sliten og døgnvill etter den lange reisen...
Noe av det første vi gjorde da jentene var tilbake i Perth, var å kjøpe inn nye nødvendige ting til Sunniva på IKEA. Blant annet er hun nå blitt så bevegelig når hun kryper rundt på gulvet at vi kjøpte inn et krype-teppe til lekekroken hennes. Ikke det mest stilrene teppet kanskje, men hvem bryr seg om slikt?
Dessuten kjøpte vi en spisestol til henne, og her inntar hun måltidene fra nå av...
Grøten smaker godt i den nye stolen...
En tur rundt Herdsman Lake er god akklimatisering etter en lang flyreise. Her er det idyllisk og vakkert også nå midt på vinteren...
Og naturen rundt Laken lar det ikke være noen tvil om at man er tilbake i Australia...
Jeanette fant mange vakre blomster på turen vår rundt Laken...

Været her i Perth var skikkelig guffent gjennom den første uka etter at jentene kom tilbake, og kunne sikkert konkurrert med møkkaværet hjemme i Stavanger. Men til helgen ble det bra, og på søndag var vi en tur på Scarborough Beach...
Siden vi har gått inn i august måned, har vi snudd en ny side på Pondus-kalenderen som henger på døra. Der finner vi denne Pondus dobbelstripa, som forteller om hva som kjennetegner en ekte mann. Legg spesielt merke til den nest siste ruta, et ikke helt urealistisk scenario når vi skal innrede vårt hjem når vi er tilbake i Stavanger om noen måneder (klikk på bildet for detaljer)...
Ellers er altså alvoret igang igjen, universitetsstudiene startet opp for både Jeanette og Gunther mandag denne uka. Jeanette skal ha masse praksis dette semesteret, 2 dager i uka gjennom første del av semesteret, deretter en tidlig eksamensperiode (begynnelsen av november), og så 5 uker med sammenhengende praksis frem til 9. desember. Dette er bøkene hun skal jobbe med dette semesteret:
Jeanette skal ha 3 fag utenom praksisen: Psychosocial issues, om hvordan samfunnet og vår sosiale situasjon påvirker helsa vår. Theory Relating to Primary, Secondary and Tertiary Care, om hvordan man skal drive forebyggende helsearbeid, og om alle de ulike institusjonene som driver med dette. Så her går det på forbyggende helsearbeid, ikke kurerende. Professional Issues in Nursing, alt som en sykepleier kommer i kontakt med som har med formaliteter og byråkrati å gjøre.

Gunther skal slite med disse psykologi-bøkene dette semesteret:
Research Applications and Ethical Issues er tredje fag om forskningsmetoder innen psykologi (veldig irrelevant for prestetjenesten), men kanskje litt mer spennende, siden det blant annet handler om etikk innen psykologisk forskning. Developmental Psycology handler om menneskets psykolgiske utvikling fra fosterstadiet til død i gammel alder. Cognition handler om menneskets tankeganger, blant annet hukommelse og problemløsning. Personality handler naturlig nok om oppbyggingen av forskjellige personlighetstyper.

Mye spennende saker, men kanskje Sunniva likevel er den heldigste av oss. Hun trenger ikke lese så mye dette semesteret, men kommer sikkert til å lære mer enn mamma og pappa tilsammen, så kjapt som utviklingen går i den alderen. Vi avslutter med noen bilder av henne, og lover ny bloggpost fra oss neste helg...


3 comments:

anne lill said...

Det så ikke feil ut med skjørte vær... Været begynner heldigvis å ta seg opp her og! Jeg savner dere masse allerede, det var godt å ha dere her. Sunniva er som vanlig utrolig deilig.
Meg og odden skal på kafe nå, ungene er hjemme alene. Deilig at de er blitt så store. Lykke til ganger tusen for det nye semesteret. Siste innspurt nå så stå på. Super utolig glad i dere alle tre. Odden har begynt på kjelleren den er garantert ferdig til desember.
Stort kyss!!!

mammamormorleif said...

Hei hei på doke alle tre. Heldige doke som kan ligge på teppet å kose med Sunniva seier mormor. Stolen såg veldeg kjekk ut. Ikkje rart at maten går ned i den. Denne helga hadde dei meldt så nydeleg ver her i Rogaland, så vi trossa øyrebetennelse og hoste og oste avgårde til Ogna i landstedet. Fint ver vart det, men etter at vi kom heim søndag. Det hølja ned denne helga og, og bles.... Klem til alle frå oss her i Vålandbakken 13.

Foreldre/svigerforeldre på Tau said...

hei adle tri!
det så rektigt koseligt ut å sjå at dokker er samla igjen rundt teppet til sunniva, og den fine spisestolen. nydelige bilder! me savner allerede hu litla nurket, men det hjelpe å få så fine bilder. hu komme nok te å villa gå når hu kjeme heim. her er alt klart med gåkjerre, gyngehest, trihjulsykkel og spisestol til hu kjeme heim. desverre var været slik at me ikkje kjøpte symjebasseng til ho i hagen, det får ho venta med til neste sommar.
i dag har me som vanligt, vært på honnatur, og været var slik at me måtte gå i t-skjorter, og me måtte ta kalddusj når me kom heim. men om det været fortsette får me sjå.
i mårå kjeme kris med familie og blir til tirsdag ittemiddag. kris bjynne å jobbe igjen onsdag. har eg fortalt at tone har fått jobb i ein barnehage der yngve aleksander har fått plass. det passe bra, for nå skal kris bjynna å reisa mykkje i jobben. først til sør afrika. då kan ikkje tone gå vakter på pleieheimen. det går seg til for dei.
ellers kan eg fortelja at hu pennylane er blitt så pass gammale at ingebjørg måtte bære henne opp bakken forbi riis. det likte hu bra. drar me til heis igjen, må me nok ta med ein ekstra ryggsekk til å transportera henne ner te bilen igjen.
ok med vardebillidene. boka blir nok ikkje trykte denne veka, men nå vil eg snart få se om eg får ho ferdig. fint at du har nokre billider til meg.
nå vil eg i seng, hils så mykje til jeanette og ønsk henne god lesing, og gje sunniva ein durabaligt gode knib fra farmor.
knib, mor.