Saturday, February 24, 2007

NÅ BEGYNNER ALVORET!

I morgen, mandag 26 februar, er det slutt på vår uanstendig lange sommerferie (3 måneder). Da drar Jeanette til Churchland Campus 10 minutters gange fra der vi bor, for å få med seg et info-møte om praksisen som hun skal ha dette semesteret. Gunther setter seg på sykkelen til Leederville togstasjon (15 minutters sykkeltur), og tar toget opp til bydelen Joondalup, der hans Campus er, for å få med seg de første forelesningene dette semesteret. Her kommer en liten presentasjon av de fagene vi skal slite med denne våren:

Jeanette skal for det første ha Praktisk sykepleie (prosedyrer). Det handler om å lære seg ulike sykepleie-prosedyrer, for eksempel hvordan sette sprøyter, lære om forskjellig teknisk utstyr, sårbehandling, kateterisering (au!) og mye annet:
Jeanette og Gunther på Churchland campus april 2006:
Gunther skal ta et fag som heter Learning and Motivation, og får dermed forhåpentligvis mer peiling på hvilke psykologiske prosesser som ligger bak menneskers valg, prioriteringer, og læring.
Jeanette skal ha Akutt og intensiv sykepleie. Dette faget skal gi forståelse for når det kreves akutt og intensiv sykepleie, hvilke symptomer en skal se etter, og hva som praktisk skal gjøres når den type sykepleie kreves.
Gunther skal ha et fag som heter Group process and group management, som handler om psykologien i gruppesammenhenger. Et fag som forhåpentligvis kommer godt med i en prestetjeneste som handler mye om å organisere eller lede smågrupper og team.
Jeanette skal fortsette å ha Patologi, det vil si sykdomslære. Der lærer hun om forskjellige sykdomsprosesser i kroppen, hva som går galt, og hva symptomene er. Første forelesning handler om genetiske sykdommer som man har fra fødselen av.
Gunther skal bryne seg på faget Abnormal Psychology, og her går han Jeanettes fagfelt i næringen. For her handler det om psykiske lidelser, hva de består i og hvordan de oppstår, alt fra depresjoner til tunge psykoser:
Jeanette skal ha Farmakologi, som handler om alle typer medisiner, hvordan og hvor de virker i kroppen. Dette er også et fag hun allerede har slitt med i to år. Det er fint med litt fysisk forstring i pausene på campus-plenen når man jobber med slike fag (april 2006)...
Gunthers siste fag dette semesteret er Research Methods 2, en fortsettelse av det minst relevante (men ganske kjekke) faget fra forrige semester. Her lærer presten hvordan man forsker innen psykologi, bl.a. hvordan man gjennomfører eksperimenter (aner ikke hva jeg skal bruke det til på prestekontoret...) Refill-kaffekoppen er en viktig følgesvenn og støttespiller på Joondalup campus...
Jeanette skal også ha Research, som også her er en innføring i hvordan man forsker, i hennes tilfelle hvordan dette gjøres i sykepleier-faget. Jeanette har absolutt ingen ambisjoner om å forske på sykepleie, så dette faget faller ikke helt i smak.

I tillegg til dette skal både Jeanette og Gunther studere Sunnivalogi...
...et fag om hvordan man tar seg av en deilig liten jente som krever oppmerksomhet døgnet rundt...
...samtidig som både mamma og pappa er fulltidstudenter. Den foreløpige planen er at Gunther drar til Joondalup på forelesninger på mandagen og onsdagen mens Jeanette har Sunniva. Så har han Sunniva på Jeanettes campus på tirsdagen og torsdagen, når Jeanette har sine forelesninger (vi var utrolig heldige som fikk forelseninger på forskjellige dager). Så får hun bare ta pause fra forelesningene når Sunniva skal ha mat. På fredagen får Jeanette besøk av klassevenninnen Elisabeth, og de kollokverer mens Gunther passer Sunniva. Så prøver Gunther å få lest litt på kveldene og på lørdagen. Hvordan vi skal gjøre det når Jeanette skal ha praksis, har vi vel ikke helt klekket ut enda, så det blir spennende...
Det som her er beskrevet, skulle gi to viktige opplysninger til dere, kjære blogglesere: For det første, at de av dere som ber til Gud, kanskje kan sende en liten påminnelse til Ham med jevne mellomrom om at vi trenger all den hjelp vi kan få for å få dette til. Og for det andre, at det neppe blir like mange oppdateringer på bloggen fremover, som det har vært til nå. Vi vet at det finnes hardcore blogg-junkies der ute, som rett og slett er avhengige av hyppige oppdateringer på bloggen vår. Vel, det blir dessverre slankekur nå fremover ser det ut til, med det kjøret vi har foran oss. Målet er likevel å klare å få tid til minst èn bloggoppdatering pr. uke.

2 comments:

Foreldre/svigerforeldre på Tau said...

kjære jeanette og günther og vesle sunniva!

jammen skal dere få slite, men så er jo resultatet at vi får to super-kyndige foreldre til vesle sunniva. og det fortjener hun. jeg kan godt tenke meg at sunnivalogi kan bli det mest krevende, men også det mest spennende studiet. her må det nemlig skikkelig forskning til.
jeg håper at du sunniva, er villig til å være forsknings- og studieobjekt til din mamma og pappa. gi dem noe å bryne seg på!

mange k9b'er og klm'er fra mor, sviger- og farmor.

Gunn said...

Hei

Det var en pysalige stabel med pensum du hadde der syns eg. Hadde det gått an å legge inn bilder i kommentarene så sko du fått sett min. ;o)

Ser ud te at me tar någen av de same fagå. Eg tar og "grupper og gruppeprosesser", samt "pedagogisk psykologi", som handler om læring og læringsprosesser. "Grupper og gruppeprosesser er kjedelig, stort sett bare oppgulp av typen; "mennesket er et sosialt vesen", "man lærer best i samspill med andre", "det finnes mange måter å dele inngrupper på", men det har også en del om kommunikasjon. Vi har en bok på pensum som er skrevet av en fra misjonshøyskolen (Dahl)om interkulturell kommunikasjon. Den er morsom.
Det andre faget er spennende, bare så synd at foreleseren vår er skikkelig dust. Hun er rett og slett dronninga av unyttig informasjon.

Jeg sitter og sprengleser til vårens første eksamen som kommer neste uke, dette skjer samtidig som jeg skriver på 3 oppgaver og et prosjekt. Denne uka er det vinterferie og begge ungene skal være her. Hvis jeg kommer i mål på dette så klarer dere det også!

Ønsker dere uansett all mulig lykke til!