Wednesday, February 21, 2007

DIKT FRA GUDFAREN

Harald, en av Sunnivas faddere (eller Gudfar, som undertegnede synes er en tøffere tittel), har sendt et nydelig dikt til vårt lille avkom. Det er skrevet av Inger Hagerup, og fortjener en plass på bloggen synes vi:

Du er ung i dag, du er sterk i dag,
og den grønne jorden er din.
Fold dig ut som et knitrende silkeflagg
i den feiende, friske vind!

Du er full av sol og av gyllen vår,
og du kjenner de tusen sange.
Og du eier en verden av skjønne år
og av timer rike og lange.

Fold dig ut i dag mens ditt hjerte slår
og ditt sinn er en blomsterhave.
Grip din skinnende lyse vår
og livets tindrende gave!

5 comments:

Gunn said...

Hei
Sender en liten hilsen fra snøstormen på sørlandet. Vi sitter innesnødd her og venter på brøytebilen som muligens ikke kommer fordi alle er opptatt med å holde bussveier åpne. Vi er tomme for ved og med den fine vinden er det vel ca 35 minusgrader ute.

Tenkte at dere lengta hjem nå ja! ;o)

Gunther Theiss said...

Heisann Gunn! Det høres ille ut det du beskriver fra sørlandet, og det ser ikke bra ut i nettavisene heller. Men det er vel en opplevelse for livet, kan jeg tenke meg. Eller kanskje ikke. Kanskje klimaendringene gjør at slikt vær og slike opplevelser blir normalen i årene fremover.Litt av en planet vi skal overlate til Sunniva og alle de andre i hennes generasjon. Uansett: håper dere klarer dere og holder varmen. Kjekt at du følger med på bloggen! Hilsen Gunther:)

Foreldre/svigerforeldre på Tau said...

heisann!
ja, her er det kaldt, sjølv om me her på tau er blitt skåna for det versta. på de kalde honnaturane lage far ein liten varme gløgg på termosen i staden for den sure kaffien. det varme godt heilt ner te kalde fingertuppar.
ellers går eg ut i frå at du har kommt øve barca/pool spelet og får sova igjen. eg tenke de føyg någen klutar i taget når du såg det.
herifrå er å rapportera atte eg har vinterferie, og den har eg nytta te vårreingjøringå. det gjekk med full musikk, høgt opp på gardintrappå og full sving med håve ner i palmepottå. palmå, som eg klamra meg fast i, brakk. de er ikkje så stødige så "die deutsche eiche" disse sydlandstrenå! håve mitt tåle jo ein del, ellers er eg nokså fargerik rundt ikring på kroppen. men eg har fått det fint og vårreint.
det litla diktet te sunniva var så fint at eg sko trudd eg hadde sagt det sjølv. vel er eg gode å dikta, (hm!) men det er alligavel vanskeligt å få inspirasjon når eg bare ser billider av sunniva. kanskje det hjelpe på når hu komme heim te sommaren.
ikkje gløm å synga for henne. det er voldsomt viktigt!
så får dokker ha det så bra i varmen down there.
mange kalde og varme hilsener frå mor/sviger- og farmor. :)

Anonymous said...

Ja, sannsynligvis sa det er

Anonymous said...

Les hele bloggen, ganske bra