Friday, January 12, 2007

HJEM TIL PEARSON STREET

I dag ble lille Sunniva og mamma uteksaminert fra King Edward Memorial Hospital i Subiaco, Perth, etter to døgn med overvåkning og opplæring fra leger og jordmødre. Sunniva fikk innvie vårt nye bilsete, og sovnet raskt til pappas smoothe kjørestil.
Hjemme ventet det en veldig hyggelig overraskelse på oss: farmor og farfar på Tau hadde sendt en kjempefin blomsterhilsen til Sunniva:
Det første som skulle prøves ut i heimen, var den nye IKEA-sengen, med Tone Karins nydelige teppe som hun sendte ned til Sunniva før jul:
Men det skulle snart vise seg at sengen var en plass lille Sunniva absolutt ikke vil være, stor og tom som den er. Livet er ikke bare lett for et lite nurk...
Men det hjelper jo på at pappa har blitt litt flinkere med bleieskift, og til og med klarer å få klærne på sitt lille avkom på noenlunde riktig måte...
Men det er nå engang mamma som er flinkest på dette:
En annen spennende ny opplevelse for Sunniva i dag var tutt-debyen. Hun kan ikke få pupp hele tiden, selv om det virker som om det er meningen med livet. Foreløpig bidrar ikke tutten til stort annet enn masse luft i magen.
Det har vært en litt tøff hjemkomst, Sunniva skriker mye, og vil ikke ligge i sengen alene. Går mamma mot sin tredje strake våkenatt, og pappa mot sin første? Og er det kolikk vi har på gang? Den som lever, får se.

5 comments:

Anonymous said...

så søt hun er! syntes hun har arvet iallefall munnen fra deg gunther.
vi fikk masse gode tips til hvordan senga kunne bli litt lettere å takle for vår lillemann. De små er jo vant til å ha det tett rundt seg inni magen, og ei babyseng blir for stor og åpen for dem. ett triks kan være å legge dem i baggen til vogna, og sette den oppi senga. ellers går det også an å "bygge rede" oppi senga, med teppe eller puter oppe ved hodet slik at det blir litt trangere og tettere for lille nurket.
håper det etter hvert går bedre for dere og at mamman får sove mer (hun er vel sliten nok som det er etter fødsel).
store klemmer til dere!

Ingunn said...

Gratulerer så masse med et aldeles nydelig produkt!! Godt å høre at det har gått bra! Veldig koselig å få se så mange bilder på nettet. Håper det blir mer soving på dere alle etter hvert.
Å bygge rede i senga er et veldig godt tips, gjerne håndklær som er rullet sammen som pølser og lagt rundt hele henne. Husk at hun har ligget trangt og varmt i mange måneder, og det er en ganske stor overgang å skulle ligge i fritt rom, med lys og lyder på alle kanter. De første månedene kan være litt slitsomme, før dere finner utav ting alle 3. Det blir bare bedre og bedre, trøst dere med det! :)
God klem til dere!

Tone Karin said...

Hei Sunniva!
Velkommen heim frå sjukehuset!
Håper du finn deg rask til rette i ditt nye univers.
Kjekt at pappa din lager så flott blogg med bilder og tekst så me får sjå kossen det går med dokker adle 3.
Hels mamma og pappa!
K9b Tone Karin

Foreldre/svigerforeldre på Tau said...

kjære alle tre!
eg får si velkommen heim til deg, sunniva. du må bare gi tydelig beskjed korleis du vil ha det. men det hadde nok vært ein fordel for deg og om du gir mammen din litt god og uttømmande nattesøvn. husk på at det er ikkje bare, bare og vera nybakt mor. pappen din klare seg nok bedre, og han vil nok få ein god dreis på både bleiskifte, bading og underhaldning. sei ham at han skal synga for deg, det pleier å hjelpa, farmor har mange gode barnesonger på lager.
og til dokk nybakte foreldre: det er bare sånn det er med slike små nufler, dei skal krevja ein del. men eg kan trøsta dokk med at det blir ikkje lettare med åra! nyt tida.
forresten, eg har heilt glømt i all denne badnavirbelen å takka for gavene. eg er ikkje sikker på om kunstverket er aboriginerkunst, men du kan kanskje fortella litt om det, Günther, hvis du får tid.
velsigne dokk alle tre, k9b og klm fra farmor.

mammamormorleif said...

Hei hei. Dette er kjempebra side. Vi koser oss kvar kveld med tekst og bilete. Vi gledar oss til 26.jan. Då kan vi kose oss med Sunniva, mens Dere kviler. Klemmar til Dere alle tre fra oss.